Руснаците за първи път  са нанесли масиран въздушен удар по

...
Руснаците за първи път  са нанесли масиран въздушен удар по
Коментари Харесай

Руснаците за първи път нанесоха масиран въздушен удар с управляеми касетъчни бомби

Руснаците за първи път  са нанесли масиран въздушен удар по позициите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с касетъчни бомби РБК-500, които са модифицирани в планиращи бомби. 

Нападението е осъществено в неделя в Старомайорски регион на Донецка област. Това се споделя в последния отчет на основания във Вашингтон мозъчен концерн " Институт за проучване на войната “ (ISW), заяви РБК-Украйна, представен от „ Фокус “.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, бойците на украинските въоръжени сили са отбили сухопътни офанзиви на в региона на Старомайорское. Така на 19 ноември съветските войски не са съумели да настъпят в граничната зона на Донецка и Запорожка област.

" Руски блогъри разкриха, че съветските войски са направили огромен въздушен удар с касетъчни бомби РБК-500, модифицирани в планиращи бомби, против украински позиции покрай Старомайорское “, се споделя в обявата.

В същото време " военни репортери “ споделят, че този удар е " първият огромен съветски удар против Украйна с потребление на това оръжие в трансформация на планираща бомба “.

Руснаците ще подобрят въздушните бомби и ще усилят ударите.

Военни специалисти означават, че минимум от зимата на тази година Русия е почнала да създава аналози на американски планиращи бомби. Така през март публицистите от Defense Express разгласиха фотоси на парчета, в които може да се разпознае по този начин наречения аналог на JDAM-ER, за чието битие стана известно за първи път при започване на януари тази година.

Украинская Труха сообщает:
❗️рф впервые массированно блъснала по ВСУ управляемыми кассетными бомбами, модифицированными под планирующие.

19 ноября оккупанты нанесли мощный авиаудар бомбами РБК-500 по нашим позициям в р-не Старомайорского Донецкой обл., – ISW.
— Leonid Kogrushev ✯ ☭ (@inform3000)

Joint Direct Attack Munition (JDAM) е набор от съоръжение, основано на GPS технология, която трансформира елементарните свободно падащи бомби в приспособени към всевъзможни метеорологични условия ( " умни “) муниции JDAM е набор от крила, инсталирани в междинната част на бомбата и опашка, която има управляема перка, която разрешава на бомбата да маневрира. Там има и компютър с навигационно съоръжение.

Бомби, оборудвани с комплект JDAM, се насочват към задачата от интегрирана инерционна система за ориентиране, съчетана с GPS правоприемник с усъвършенствана акуратност, което им обезпечава деклариран обсег от 28 км от точката на стартиране. Кръговото евентуално отклоняване, показано при тестванията, е 11 метра.

Руснаците са употребявали комплекти, които трансформират стандартна 500-килограмова високоексплозивна фугасна авиационна бомба (ФАБ-500М-62) в планер със сателитна навигационна промяна.

Руските войски биха могли да употребяват сходно софтуерно решение при модифициране на касетъчните бомби, които преди този момент са били употребявани за въздушни удари, по-специално в Сирия. Украинските Военновъздушни сили признават, че е съвсем невероятно за тях да смъкват всички управляеми авиобомби на руснаците.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР